19.05.2011 г., 14:08 ч.

Аз, грешникът 

  Поезия » Друга
524 0 0

Аз, грешникът

 

Грехове много в живота  съм вършил
и дано Бог за тях да прости ми.
Но когато се вгледам във бъдното,
виждам грях със страшно име.

 

Ще се изправя пред Бога аз – грешникът,
присъдата страшна да чуя,
ще разлисти той строго бележника,
да намери сина си изгубен.

 

И със свойта суровост безмилостна
ще попита мен – низшия:
”Де, сине, твоите стихове,
останали тъй недописани?

 

Тъй дълго в ухото нашепвах ти
с Моята щедрост безмерна,
а ти все прахосваше дните си,
пътя към Мен не намерил.

 

Все градеше ти своите зидове,
към тях прикован със оковите,
а не дописа ти вечните стихове,
дето нашепвах в ухото ти!”

 

Ще коленича пред Него смирено аз,
ще измия нозе Му с сълзите си
и ще помоля за прошката,
и ще се слея с звездиците.

 

21 Август 2009 г.

© Добромир Пенков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??