21.11.2019 г., 22:51 ч.

Бащите знаеха 

  Поезия » Друга
1167 13 33

Раздялата ни скоро ще похарчи

последните си слънчеви сълзици.

Забравата очите ще вторачи

на вятъра в камшичните езици.

 

Минутите, горещи като въглен,

разстилат жар на думите в леглото.

А горе от небесния си ъгъл

въпросът чака отговор: Защото...

 

Не знам защо. Тревата заличава

следите от живота на земята.

Бащите знаеха: не се продава,

което завещал си на децата.

 

Но станем ли с годините високи,

така че да се виждаме в тревата,

превръщаме се в глухи и безоки,

не чули на родителя словата.

 

До всеки некролог лепим обява

" Продава се!" И плъзват купувачи...

Бащите ни това ли заслужават –

да се обръщат в гроба и да плачат?

 

 

 

Доче, благодаря ти за прекрасната творба, станала моя вдъхновителка! ❤️❤️❤️

 

 

 

 

 

© Мария Панайотова Всички права запазени

"Продава се!" "Продава се!" "Продава се!"
Крещят табелите пред сгърчените къщи.
Нахалните лозници на забравата
дори гнездото щърково обгръщат.
Ни зверове, ни птици... Само вятърът ...
  2667  29  37 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??