Nov 21, 2019, 10:51 PM

Бащите знаеха 

  Poetry » Other
1170 13 33

Раздялата ни скоро ще похарчи

последните си слънчеви сълзици.

Забравата очите ще вторачи

на вятъра в камшичните езици.

 

Минутите, горещи като въглен,

разстилат жар на думите в леглото.

А горе от небесния си ъгъл

въпросът чака отговор: Защото...

 

Не знам защо. Тревата заличава

следите от живота на земята.

Бащите знаеха: не се продава,

което завещал си на децата.

 

Но станем ли с годините високи,

така че да се виждаме в тревата,

превръщаме се в глухи и безоки,

не чули на родителя словата.

 

До всеки некролог лепим обява

" Продава се!" И плъзват купувачи...

Бащите ни това ли заслужават –

да се обръщат в гроба и да плачат?

 

 

 

Доче, благодаря ти за прекрасната творба, станала моя вдъхновителка! ❤️❤️❤️

 

 

 

 

 

© Мария Панайотова All rights reserved.

"Продава се!" "Продава се!" "Продава се!"
Крещят табелите пред сгърчените къщи.
Нахалните лозници на забравата
дори гнездото щърково обгръщат.
Ни зверове, ни птици... Само вятърът ...
  2673  29  37 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??