Като птица в леда на живота,
теглото на смисъла носеща,
аз пристигнах тук - гола и боса -
замръзнала в тихите облаци.
Като риба на сухо в пустинята
бавно издишвам снопове болка.
Нараненото его немирно е,
щом погазено е със самотност.
© Цвет Всички права запазени