1.07.2011 г., 19:22 ч.

Бели коне 

  Поезия
3350 1 11

Полудели, препускат в главата ми бели коне,
мисли огнени веят по вятъра буйните гриви
и ухае на лято, на смях и  треви, на море
и се губят под цветна дъга хоризонтите сиви.

Топъл полъх се носи и пали горещи мечти
и копнежи по волност, родени от бяг на копита,
огнедишащи изгреви сипят прозрачни лъчи,
а досадата делнична шарена китка заплита.

Засиява усмихнат под слънцето новият ден,
светла лудост запалва в кръвта непозната омая
и не искам да знам, че измамата хваща ме в плен...
Искам с моите бели коне да достигна безкрая.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??