17.02.2012 г., 18:52 ч.

Белота 

  Поезия » Друга
539 0 5

По наивната, плашеща  белота на снега

петна сиви  от нашите грешки

са оставили тъмна, неясна  следа –

да припомня и пази  вините човешки.

 

А снегът мимолетен,  загадъчно лек

ще изчезне за миг, без да ни оправдае,

не донесъл на душите желания лек,

кратки бели  илюзии само изваял.

 

Ще ни мами покоят му с поглед студен

във минути тревожни с носталгична негà,

ще гадаем живота си ден подир ден

по наивната, плашеща  белота на снега.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??