25.06.2017 г., 8:50 ч.

Без лице 

  Поезия » Бели стихове, Друга
934 1 3

Човекът без лице
продаваше наетите си маски,
не беше характерен,
не искаше бакшиш.
Човекът без лице
се връщаше пиян,
осъден е самотник,
отвсякъде нещастник.
Човекът без лице
оставаше без глас
и без крака
в работната умора,
но искаше да не е сам.
Човекът без лице
живееше и без крила,
със скромни залци
той си прави пир,
но пак и пак, отново няма мир.

© Димитър Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??