23.06.2014 г., 22:37 ч.

Безмилостен порой 

  Поезия » Гражданска
342 0 0

Любима моя Варна, как така

се случи във вода да тънеш?

Природата защо ли теб избра

и позволи в порои да потънеш?

 

Любима моя Варна, точно ти

ли трябва да изкупваш греховете?

С природата къде и кой сгреши,

невинните животи са отнети.

 

Любима моя Варна, в мъка плуваш,

разрухата тежи над всички нас.

Как трудно е сред скръб да съществуваш,

когато над живота нямаш власт.

 

Любима моя Варна, дръж се здраво,

сега те чакат и порои от сълзи.

Какво ли ще е туй сърце кораво,

природата решило да сломи?

 

Любима моя Варна, имай сили,

бъди велика, като твоето море.

А всички ний, които сме сгрешили,

природата урок ще ни даде.

 

Любима моя Варна, таз свещица

е за онези, дето Господ не опази.

Душата им да стане волна птица,

над тебе да кръжи и да те пази.

 

ПП: Посвещавам този стих на невинните жертви от наводнението в квартал. Аспарухово, гр. Варна. Поклон пред паметта им.

 

 

© Надя Уорендър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??