15.11.2008 г., 11:53 ч.

Безсмислици 

  Поезия » Друга
727 0 7
Блестяща тишина.
Безмълвие и неподвижност.
Забравени думи.

Изоставени желания
и знаещо незнание.
Случваща се реалност.

Сутрешен студ. Рано...
Пробуждащо се съзнание.
Ново начало. Стари навици.

Дефиниране на себе си.
Затъване в празни понятия.
Отново никаква яснота.

Монотонно ежедневие 
и търсене на смисъла.
Блажена безсмисленост.

Движение по шумни улици
с безшумна походка.
Хаос и вътрешен покой.

Работа и социални контакти.
Отлитащи дни в календара.
Самотни вечери.

Студена стая и топли завивки.
Сънища и мечти.
Отново сутрешен хлад.

Любов и прегръдки.
Споделяне на нежности.
Взаимно допълване.

Завръщащи се мисли.
Долитащи стремежи.
Неизчерпани желания.

Отново нищо ново.
Липса на разбиране
и книжно философстване.

Живот. Сапунено мехурче
и есенни дървета. Думи.
Убягващо значение.

Разсимволизиране...
Трябва ли... Защо ли...
Всъщност... Кой знае...

© Йордан Илиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??