11.11.2023 г., 16:06 ч.

Безсъници 

  Поезия » Друга
157 6 6

 

 

 

Понякога от липси ми е тъмно

и скитат се в ефира персеиди*.

Очаквам зад прозореца да съмне

поне за малко само да те видя.

 

В градината на мъртвите цикади

сонатата на тишината пее.

Събирам нощ в шума на листопада,

защото след това ще онемея.

 

Измислям си легенди, че те има

в легенди за Орфей и Евридика.

И трупам тишина от много зими,

когато тишината ме повика.

 

Измислям те в случайни мелодрами,

в усмихнатото лято на цветята.

Рисувам сън с увяхващи циклами

по нощните прозорци на тъгата.

 

Оскъдиците в моя път са стръмни

и пламъкът отвътре е невидим.

Очаквам зад прозореца да съмне -

не ми се спи и сричам персеиди.

 

* Метеори от съзвездието Персей

 

© Ради Стефанов Р Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??