Не ме очаквай.
Пътят ми се свлече –
по сипея. Отнесе го дъждът.
И всеки миг оставам по-далече –
(тук аз съм низината, ти - върхът).
По думите ти стъпвах –
речни камъни.
Подхлъзвах се и падах.
Но вървях.
До онзи сипей –
първата измама.
И камъните станаха
на прах...
© Елица Ангелова Всички права запазени