7.11.2021 г., 23:38 ч.

Броилка „Черешки“ 

  Поезия
578 0 11

 

 

Една черешка, през май родена,

расте на клонка зелена.

 

Две черешки от Слънчо погалени

се усмихнаха и станаха ... алени.

 

Три черешки с дръжки малки -

любимите ми плодови близалки.

 

Четири черешки с червени полички

по две се люлеят на моите ушички.

 

Пет разучават танца ламбада

под зелените листа на прохлада.

 

Шест черешки – сладки сестрици

щедро гощават пойните птици.

 

Седем черешки седмина не чакат.

На масата в панерата скачат!  

 

Осем черешки се хванаха за ръце.

Стъпки учат на хорце.

 

Девет на върха на дървото

вече си тропкат  хорото.

 

Десет пеят в хор чудесен

за черешки чудна песен!

© Даниела Виткова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Да обогатим света на детските игри с броилки за най-малките »

20 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??