Не тъгувам вече
по отминалата младост,
нито имам за нея сетива.
Тя беше красива, краткотрайна
радост, покорила за миг света.
Тъгата, като сълза се търкулна
отдавна по кожата на времето,
и капка влага потъна в пръстта.
Само добротата не брои столетия,
не остарява нито с мъката,
нито с вековете.
Нощем гледам звездите,
които никога не гаснат,
а се взират в нас със своя
светъл взор и съдят
безпристрастно - дела,
подвизи и власт.
Когато луната е пълна
в мене се ражда мечта,
а вълкът единак своя вой
разрежда с капчици кръв
от ранени сърца...
Аз знам, всеки си има свой дом
и песен която силно обича,
но нашият дом - тази бяла Земя
ни кани да пееме всички!
© Миночка Митева Всички права запазени