7.12.2007 г., 18:07 ч.

Чаша с любов 

  Поезия » Гражданска
669 0 8

Когато в себе си усещаш
вкус на здраве, щастие, любов.
Залива те бавно тръпка гореща,
посрещаш с нея залеза нов.
Докосва те леко нежното рамо
и с топлите думи ти гали душата.
Едно желание имаш си само -
в каната с вино да видиш жената.

Тялото й крехко - чаша тънкостенна
пазиш от вятър, от груби ръце.
Светлината й топла е най-скъпоценна,
в нея откриваш своето сърце.

Душата и червена понякога се сърди,
прекалиш ли с добрината и с думите лоши.
Тогава се сблъскваш с джибрите твърди
и се чудиш: къде ли си бил снощи.

Събуди ли се? Недей забравя
колко нежност, колко сила си събрал.
Помни думите! Не позволявай
заедно с лошото да текат в мръсен канал.
 


© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??