3.07.2008 г., 15:20 ч.

Черно и бяло 

  Поезия » Друга
587 0 5
 

Светлина от мрака роди се,

в мрака светлината стопи се...

И без всякакво надмощие

се обединиха в денонощие...

 

Чрез мрака страха опознахме,

чрез светлината се осъзнахме.

Мрак и светлина в едно цяло,

като черно и бяло в едно тяло.

 

Всеки бялото обича,

под бял воал в любов се врича,

че бялото е символът за чистотата,

олицетворение за нежност на душата...

 

От мрака всеки бои се,

в мрак самочувствието ни топи се,

низки страсти беснеят,

всякакви страхове вилнеят,

 

какви ли не помисли ни връхлитат,

зли демони ни оплитат.

В мрежите им невидими попадаме,

в духовен ад пропадаме...

 

Черно и бяло!

Двата полюса сте на едно цяло,

което живот се нарича!

Ах, колко много

душата ми те обича!

 

© Анна Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??