10.12.2020 г., 14:29 ч.  

Червясал сън 😉 

  Поезия » Хумористична, Гражданска
746 2 5

Сънувам сън, че вирусът ме хванал.

Лекуват ме, обаче съм умрял.

В ковчег - от мен каквото е останало

и ей ме, проснат, на савана бял.

 

Ех, викам си, уж мерките ги спазвах! 

Защо съм тук - два метра под земята?

Ръцете миех, с маска се наказвах,

напълно се лиших от свободата…. ! 

 

И хоп усещам - сякаш не съм сам!

Очи отварям, и какво да видя.

Около мен събрала се е сган

от гнусни червеи със всякакъв калибър.

 

Премляскват гладно и  ме гледат странно.

Един от тях към мен напира!

По кУтрето ме гризна - много гадно!!!

Ей, чакайте, та той ме дегустира !?! ….

 

Бе - кресвам му - ти, мамка ти червива !!!

Я бързо марш от тука, циба…,

че щом събудя се от дрямката ленива,

те взимам и отиваме за риба.

 

А той пък взе да плюе отвратено:

- И тоя тук от вирус е умрял,

дебел, пияница, месото развалено! 

От нас умряло повече е ял!

 

Обидих се - добро ми е  месцето!

Да, пуша, пия, хапвам си консерви.

Че няма да паса трева в полето?

Пък и да готвя, моля, нямам нерви.

 

Един от тях ми казва - не не ставаш.

За вирусите може да си вкусен.

Боклуци много ял си  - ще прощаваш.  

Дори тревата над ковчега ти се муси.

 

А друг провикна се - бе я го зарежете.

Не чухте ли? Пристигна новината!

Веган погребали са - яхвайте конете!

Веганско био ни очаква под земята!

 

Останах сам. И мисля - те са прави.

По здравословно трябва да го давам.

От понеделник ще съм нов човек - това е. 

… О господи, кого ли заблуждавам....

 

Ще ставам, време е. Че трябва да се трудя.

Минутка още ще дремуцам в сънна нега.

Но нещо гложди ме - добре ще се събудя.

Ами акО все още съм в ковчега?

 

ПИ

© Пламен Иванов - ПИ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Права си Силвия, сарказмът е по-силен и от чесъна. Макар че, на някои им замрисва силно и не го понасят.
  • Сарказмът, сори.
  • Благодаря Младене и Силвия. Проблемът е, че се събуждаш, и от ковчега в съня се озоваваш в един друг, макар и по-голям ковчег в живота.
  • Може пък да си задрямал над въдицата и да се събудиш на някое приказно езерце .
    Сърказмът понякога е като чесъна, действа като антибиотик.
  • Опасен сън с шеметен финал, Пи. Чудесно си изваял стихото.
    А за ковчега... Дано само да е ноев!
Предложения
: ??:??