10.09.2019 г., 7:46 ч.

Честта ми е броня 

  Поезия
383 2 5

Ти си лъжкиня. А днес е неделя.

Пред огледалото – шум и мъгла.

Аз, подчинена на чуждата воля,

остра и бляскава като игла,

 

пак си бродирам живот разпокъсан,

щастие с горест намествам, редя.

Първо умирам, после възкръсвам.

Днес е неделя. Изтеглям греда

 

от възпаления взор на небето,

късата сламка сега е на ред.

Ще си почивам, когато не свети

с огън вдовишки най-ниският свод.

 

После ще трия сълзите си с пясък,

с чуждите болки ще водя борба.

С чест ще издраскам кръвта си до блясък

и ще те срещна, лъжкиньо съдба.

 

 

8.09.2019

 


Стихотворението е вдъхновено от разказа на Кирил Тенджов "Вината".

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??