14.06.2020 г., 23:32 ч.

Чистосърдечно влюбен 

  Поезия » Любовна
819 1 3

Влияеш странно, бодро като след дъжд дъга,

а в сънищата ми изчезваш в мистична мъгла.

Отварям очи и дори с въображението си аз,

стоя пред теб усмихвайки се чак до захлас.

 

Караш сърцето ми да бие лудо, безразсъдно

а мислите ми така отскачаха стихийно, хаотично.

Композираш в него приятно щастие и спокойствие,

осветявайки и най-тъмните кътчета с своето заклинание.

 

Да те прегърна силно и в ритъм да затанцуваме,

публиката наша е природата омайна и звездите из небето.

Гледайки се един в друг, ни изскубна в унес за време,

а изгрева ни огря така мъдро, живописно, усмихнато.

 

Аз така малодушно изчервен пожелах си да съм с теб,

и горя целувка да открадна от твоята властна нежност.

Губя се в мислите си колебливи очаквайки твоето одобрение,

каквото и да стане то ти ще си ми любим човек и възхищение.

© Илиян Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??