8.10.2011 г., 23:12 ч.

Човек в дъжда 

  Поезия » Друга
581 0 0

 

Самотен човек тича в дъжда,

чудя се, от какво ли бяга?

Тъжен спомен или вина,

защо го винаги настига.


И защо той тръгнал е в пороя,

да не би да търси чистота?

Или може би се той надява

да не бъде гонен в дъжда.


Пороят се бързо засилва

и той засилва своя бяг.

Пада, уморен заспива,

ще се видим, утре сутрин, пак.


Нека поне в съня избягаш

от това, което буден не успяваш.

© Божидар Лазаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??