РЪКОПЛЯСКАЛ СИ МИ ЗАРАДИ СЕБЕ СИ
„Използваше ме, да ти ръкопляскам…”
От писмо
Човешките аплодисменти не ме ласкаят.
Приятел ми е само Бог
и дишам Неговия въздух.
От мъдростта Му научих
с усмивка да подминавам злото
и да вървя напред,
а от Любовта Му –
да паля думички огньове,
да се моля за благоденствието на всички хора,
да бърша сълзите на малките звездички!...
И да разпръсвам светлини по целия свят!
А теб вятър те вее на бял кон!
Човеко, измий очите си!
© Латинка-Златна Всички права запазени