Dec 24, 2016, 11:14 PM  

Ръкопляскал си ми заради себе си 

  Poetry
410 0 6

РЪКОПЛЯСКАЛ СИ МИ ЗАРАДИ СЕБЕ СИ

 

   „Използваше ме, да ти ръкопляскам…”

               От писмо

 

Човешките аплодисменти не ме ласкаят.

Приятел ми е само Бог

и дишам Неговия въздух.

От мъдростта Му научих

с усмивка да подминавам злото

и да вървя напред,

а от Любовта Му –

да паля думички огньове,

да се моля за благоденствието на всички хора,

да бърша сълзите на малките звездички!...

И да разпръсвам светлини по целия свят!

 

А теб вятър те вее на бял кон!

Човеко, измий очите си!

© Латинка-Златна All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??