23.03.2008 г., 22:21 ч.

Цветя за татко 

  Поезия » Друга
1904 1 24

Oная сутрин мама изпищя.
Дотича баба, блъскайки полите си.
А дядо - най-спокойният от тях -
треперещо ме грабна, като прилеп.


И детството, пораснало до смок,
изви последна сянка по стените.
За пръв път виждах празното стъкло,
което зад пердето се прикриваше.


Прииждаха като потоп съседи,
приятели, роднини, непознати.
С такава чужда жалост ме оглеждаха,
че почнах да очаквам близостта им.


Приличаше на празник. На парад.

Сълзи и суетня. Цветя и горест.

Щастливците умират от инфаркт.

За другите остава да се молят.

 

 

 

2007

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??