Да беше всичко просто,
истината отвъд това е.
Стрели пропити с отрова
насочени към мислите мои.
Мисля за дните с надежда,
намират се на другия край.
Зад пропаст дълбока и зловеща,
на бленувания близък рай.
Отдавна поет е пътят,
да търсиш хоризонти нови.
Кътчета малки и тихи
пълни с хиляди омаи.
Пътят понякога е труден,
но струва си тревогите свои.
Защото хубавите моменти
ще са сладки и безброй.
Потънала в своите мисли,
жужат като пчелен рой.
Не се тревожа за пътя,
а кога ще приключи той.
Мечтая да пристигна вече,
но нямам час свой.
Дали ще се случи някога
или ще съм във вечен застой?
© Диляна Райчева Всички права запазени