6.02.2019 г., 9:34 ч.

Да беше болка... 

  Поезия » Любовна
979 12 6

Да беше болка - щях да те изпия - 
до капка! Чак до дъното на мрака. 
Гора да бе - щях в тебе да се скрия. 
Докато ме намериш - да те чакам.

Да беше вино - щях да си налея,
и да те пия - още сто живота!
Да беше песен - щях да те изпея
до думичка! И до последна нота.

Да беше хляб - събрала бих след тебе
последната трохичка от земята! 
Предмет дори да беше - непотребен! -
на топло бих те скътала в душата.

Сълза да беше - щях да я изплача, 
та после - да узрееш пак в очите! 
Луна да беше - щях да бъда здрача. 
Да ме огряваш всяка нощ - с лъчите.

Да беше цвете - щях да съм калинка! 
На цветето да пропълзя в сърцето. 
Да беше Зима - щях да съм снежинка. 
Да беше птица - щях да съм Небето.

Да беше Слънце - щях да те прегърна! 
Докато ме овъглиш - до прашинка. 
Река да беше - щях да се превърна
на дъното ѝ - в малка песъчинка.

Море да беше - щях да те преплувам. 
Мечта да беше - щях да те копнея... 
Вода да беше - щях да те жадувам! 
Но, ти си Обич. За да те живея.
 

© Гълъбина Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??