17.06.2007 г., 11:54 ч.

Да бъдеш майка 

  Поезия
1154 1 10
 

Гръдта й пресъхна от мъка!

А търсеше своята вяра...

След всяка боляща разлъка

е по-изморена и стара...


И длани треперещи свива

в юмруци нелепи и слаби...

Солено в очите прелива...

Светът й е пуст и ограбен.


Все по-озлобено презира

живота.

След всяко "изгубено бебе"...

Под тънката плът прозира

Утроба.

Недъгава. И непотребна.


Почти ослепя от болнично бяло,

от траурно черно в душата...

След всеки светлик - прегънато тяло.

След всяка надежда - отплата...


Тогава внезапно прогледна през мрака.

Излезе от храма със свещ във ръка -

Че някъде чака за своята майка,

невинна, измъчена детска душа...

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??