12.03.2017 г., 13:13 ч.

Да ми се оставиш... 

  Поезия » Любовна, Бели стихове
426 4 2

Иска ми се да си книга в ръцете ми.

Да погаля корицата с пръсти,

за да усетя първо заглавието,

изписано с грапави букви,

но ваещо дълбоки каньони.

После да го прочета

и така да попият в мен

всички онези обещания,

за изненадващи обрати

в напълно поглъщащ сюжет.

Да отворя на празната страница –

точно онази, пазеща първата,

за да открия от посвещението,

чие име белязва живота ти.

И да ми се оставиш да те чета…

© Надежда Тошкова Всички права запазени

11/03/2015

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чудесно е, Наде! Чети, чети ...
  • Браво Надежда! Читателите ще приемат стихотворението като лично послание.Успех!🐎
Предложения
: ??:??