5.06.2012 г., 18:58 ч.

Да сътвориш следа 

  Поезия
774 1 22

 

 

 

          ДА СЪТВОРИШ СЛЕДА

 

 

                        "Вземи парите, сине, и учи!"

 

                                                      Павел Матев

 

 

Прегръщам те с усмивка. Виж  - небето

заплака от самотност вместо мен.

Но се върни в България, където

с надеждата ми ти си вкоренен.

 

Аз не отрязах плитките си, сине,

като жената в песен на Емил.

Но търсех, търсех начин да заминеш

да учиш. И съдбата се смили.

 

Продадохме наследството - земите,

осиротяла черноземна пръст.

Но знам - ще те закрилят и дедите,

а аз ще се гордея с твоя ръст.

 

Пред стъпките ти пълно менче плисвам,

наричам да ти тръгне по вода.

Когато тук се върнеш, сине, искам

в живота си да сътвориш следа.

 

 

01.03.2012

 

 

© Мария Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??