5.02.2015 г., 10:39 ч.

Да знаеш 

  Поезия
869 0 6

 

 

 

 

да знаеш

когато сънят ми

си прави пристанища

и се рее

когато упорства

дъхът ми в стремление

и няма да бъде познат

и няма да бъде погубен

да знаеш

че имам речния бряг  

и имам до болка луната  

когато ми казва

вталена наздравица

просто да знаеш  

че немия сън си отиде  

само да знаеш

че пак си ме има

отвъд и  оттатък

и само да знаеш

светът се понесе

светът се събра

и няма да има

небета

просто няма да има

само една

болка в смислени длани 

и дъх

само шепот 

за сън 

в побеляла  тъга 

ще говори понякога

с нас 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Геновева Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??