23.04.2017 г., 19:24 ч.

Дай, Боже 

  Поезия » Друга
269 0 0

                                                                     Дай, Боже

                                                              По земята наша

                                                              да няма глад и суша,

                                                              политиците многоцветни

                                                              да не се държат за гуша!

                                         

                                                              Тия грешници големи,

                                                              от всякаква рода,

                                                              да си изтрият цветовете

                                                              за благото на народа!

                         

                                                              На младите разум,

                                                              мерак в сърцата

                                                              да спрат геноцида,

                                                              да са много децата!

                                

                                                              На бабите здраве

                                                             и крепки ръки, Боже,

                                                             и много години

                                                             да гледат внуците... ако може!

                                           

                                                             Любов на всички,

                                                             любов без край,

                                                             любовта на земята

                                                             е Едема – земният Рай!

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??