19.05.2018 г., 15:34 ч.

Дали?... 

  Поезия » Любовна
328 1 2

Мога ли да си позволя да те харесвам

или да се блъскам в зида на стената,

да продължа ли заплетената си коса да разресвам

или в слана да превърна росата?

 

Да си позволя ли да бъда привлечена

или само да те гледам в огледалото -

като самодива облечена, по сърце отвлечена, но неизречена,

или да срещам ударите на махалото?

 

Мога ли да си позволя да те обичам

или да поставя граница отвесна -

да продължа ли себе си да отричам,

че от таз задача...каква по-лесна?

 

А мога ли да те мразя

или да оплета сламена стълба -

себе си ли да сгазя,

или лавата от чувства да избълвам?

 

Мога ли да бъда искрена

и в роса сланата да превърна, 

в тази - чистата и бистра,

която ще ме плисне като те прегърна?

................................................................................

Но нека да направим размяна...

ти ще ме намираш само в съня си,

аз в чужди очи разпиляна ще застана,

за да не събереш парченцата, а само да ги търсиш...

© Каролина Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря за милите думи и че така сте го почувствали, Орионски (Чанко Чанев) Хубав и усмихнат ден!
  • Последните четири реда съвършено описват как бих казал, че ми се изплъзва любовта. Поздравления за умелото въплъщаване на чувството.
Предложения
: ??:??