9.08.2019 г., 21:05 ч.

Дар 

  Поезия » Друга
619 2 3

Цветенца раснат в синьо небе.

Куче в тревата опашка гризе.

Облак е гушнал две-три звезди.

Слънце се свива сред криви стени,

а пък луната до него седи.

Птица подпира комин отстрани.

Малко се слива с дъжда що вали,

а връз комина се кипри мече.

Много прилича на малко момче.

То пък ръката на скелет държи,

с рокля накипрен, с буйни коси.

Къщата зее – врата до врата,

а на прозореца – котка с рога.

Моят художник, прекрачил листа,

смело и страстно превзема света.

Лее се темпер, зрее кошмар.

Дълго ще чистим след новия дар.

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??