5.07.2013 г., 10:21 ч.  

Бодлива 

  Поезия » Оди и поеми, Друга
684 0 21

"Омръзна ми да бъда таралеж"– Дочка Василева

 

Когато Бог ме е създавал,

наравно с всички добрини,

бодлички тайно ми поставил –

да ме предпазват от злини.

 

Когато някой ме нападне,

настръхвам като таралеж,

нанасям рани без пощада,

врага прогонвам надалеч.

 

В такива мигове разбирам –

това е моята съдба.

Навярно ще агонизирам,

ако не влизам във борба.

© Елица Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??