14.03.2012 г., 23:15 ч.

Децата ни растат във Интернет 

  Поезия » Гражданска
602 0 5

Децата ни растат във Интернет!

Дори не крият своите години...

На детството вкусът им е отнет...

и мислят в образи екранносини...

 

И без да чувстват, техните сърца

превръщат се във електронни връзки...

А техните замислени лица

са затаили много мисли дръзки...

 

Децата ни, децата ни растат...

Очите им превръщат се в екрани

и в електронния си жизнен път

подбират само образи избрани...

 

Децата ни във мрежата растат...

Не знаят, че са всъщност заловени...

Те чувстват се уютно в този свят,

а от реалния са защитени...

 

Децата ни, децата ни нехаят...

А мрежата? О, тя не ги притиска!

Защото в нея докато играят, 

са пленници... дори и да не искат!

 

И ето – днес децата ни сърфират

във мрежата – оплетени от нея...

Осъдени – без право да избират!

Но да напуснат мрежата – не смеят...

© Георги Ванчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??