22.06.2018 г., 23:23 ч.

Ден пеперуден 

  Поезия » Пейзажна
504 7 13

Люляков шепот навън

ранното утро сънува.

В синьо-лилавия сън

звън на усмивки се чува.

 

Цветните росни треви

сплитат дъха си унесен,

люшнали мокри поли

в такта на птичата песен.

 

Розови бузи издул,

пърха денят пеперуден,

с бистри надежди нахлул,

чул, че света е събуден.

 

Бърза бъбрив водосток,

носи вода от небето,

тича към близък поток,

както към майка – детето.

 

Въздухът днес е развял

чиста копринена риза.

В слънчева ласка узрял,

бял от дърветата слиза.

 

 

© Мария Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??