11.06.2015 г., 12:24 ч.

Денят и кафето... 

  Поезия
564 2 3

Когато утрото очите си отваря
със снопове сияния от злато,
и във екстаз деня събужда
уханието в чашата с кафето.


Надпяват се по клони птици - 
симфония за сетивата.
Притварям своите зеници
и дишам цветовете на зората.

 

Преглъщам със кафето и лъчите,
и устните ми шепнат, как обичам
денят да ме целува по очите,
а аз кафе от чаша да отпивам.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??