Слизам в ада. Отново. Не гледам назад...
Пак ме чакат тез дяволски сили.
Идвам в мрака, във онзи безмилостен свят -
да се бия. Или да умирам.
А отвън пролетта тъй омайна цъфти.
Пеят птици във порив любовен.
Но зад мен се затръшват всички врати
и ще пламнат всички мостове.
Тръгнах пак да се бия - отново за вас.
Саможертва ненужна, безумна.
Всички хора сега ще се любят в захлас -
а пък аз със смъртта ще воювам.
И отново без милост ме сграбчва нощта
и кошмари пак виждам в съня си.
Но макар че не ме е превзела скръбта -
нова болка сърцето ми къса.
Тъй обичам те - казвам без капчица свян.
И изгарям - от вътрешен огън.
Ала долу оставам - завинаги сам -
даже без да ти махна за сбогом.
Вече знам - мен не ще ме спаси обичта.
И не вярвам в екстаза неземен.
Искам най-после да ме целуне смъртта -
и със себе си тя да ме вземе.
© Стефан Янев Всички права запазени