19.03.2009 г., 1:04 ч.

Димът на един дух... 

  Поезия » Друга
497 0 0

Призрак обходи града

с бяло лице и ръце,

с послание в свойте очи:

"Братко, моля, помогни!"

 

Призракът имаше плът

и раздрана от укори гръд,

всички го гледат мълчат,

а той продължава да проси. Огризки!

 

Той продължава да проси,

голи и сини са краката му боси,

лицето изпито, немито,

с низвергната душа и тяло пребито.

 

Дъхът му бавно спира,

човекът умира сам на паважа,

хората липсват, времето също,

времето бавно душата прегръща...

 

© Атанас Къшев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??