23.12.2011 г., 10:16 ч.

Длъжен си да бъдеш... 

  Поезия » Философска
1394 0 2

"Длъжен си да бъдеш тук

наковалня или чук,

Гьоте”

Г. Димитров

 

Животът ти – прашинка във окото на Ковача.

Пази го от мръсните сълзи и онзи смях

на наковалнята, която вижда

как чукът отскача.

 

В жаравата на всеки страх

стоманеният къс омеква,

понеже със закони е белязан.

И кой,

с какво,

върху какво,

ще изкове от него -

все ще е желязо.

Ти сам ще го решиш.

Нима на някого си длъжен

за правото да бъдеш прав и да грешиш?

 

Когато от метафори ни писне – макар и безупречни,

когато станеме човеци – каквото и да значи,

тогава само с теб ще бъдем вечни,

встрани от наковални, чукове

... и от ковачи.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??