10.08.2019 г., 7:36 ч.  

Днес шейната ще мине край мен 

  Поезия » Любовна
521 3 6

Оня дъжд, който в утрото падна

и валя като синя тъга,

неусетно във късното пладне

се превърна в студена мъгла...

 

Тя обхвана полека душата

със невидими пръсти от мраз

и поръси със скреж дървесата -

като в приказка - само за час...

 

Бе красиво, красиво до болка!...

И светът сякаш стихна във сън...

Колко малко ми трябваше, колко,

да повярвам във коледен звън!...

 

Но в душата ми беше студено...

И замръзваше сякаш кръвта...

Днес шейната ще мине край мене,

ще изчезне нататък в  нощта...

 

Не, не беше студът от мъглата...

Люто хапеше този зъл студ,

а пък мръзнеше в мене душата...

Просто - ти си отиде оттук!...

 

 

 

 

 

 

© Роберт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??