17.03.2021 г., 13:42 ч.

До Рая... И обратно... 

  Поезия » Философска
398 7 11

Дланта на Бога ще ми е паничката,
все в нея и за мен ще има нещо.
Вземете си ги – многото и всичкото
и чувствата – употребени вещи.

 

Не ви ги искам, рая и градините –
отдавна, многословно обещани.
Сълзица, ако капне, не подминете,
ще се напия и ще ми остане.

 

Дворци и водоскоци да харижете,
не са ми нужни клетките ви, златни.
Оставям ви има̀нето и грижите –
свободна съм! До Рая... И обратно...

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Провирам се... Врабец между сезоните.
От шепата на Бог кълва трохички.
Не вярвам на случайните, отронени
зрънца, които в клетка ме привличат.
Небето и дървото са приятели, ...
  582  11  23 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??