25.08.2021 г., 11:16 ч.

Добре де, патка съм 

  Поезия » Философска, Гражданска
458 2 7

И всичките мъже са легнали в краката ми.
Не искам никой тишината да разплиска.
Разпада се и битието ми, на атоми.
Май остарях. Дали да стана феминистка?

 

Че не било в млекото – хайде в суроватката.
Луна и залез, и щурци, любов... Хм, трънки!
Деца да ражда, готви и обича патката,
без мнение, пари и с нерви много тънки.

 

Инвитро има вече дълго, в епруветките,
ще си зачеваме и мамините златни.
А любовта ни трае колкото и сметките...
Мъжете? Джип, слуга, машини банкоматни...

 

Та де се бутам аз, с главата побелялата?
Не им разбирам ни чалгията, ни кича.
Добре де, патка съм. И в края, и в началото.
Но по средата грее женското: Обичам!

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Имам усещането, че заразата е измислена от ислямисти – да привикнат жените към фереджето…
хххх
А мъжете с какво?
хххх
Пак се сетих за мечтата си – да живея природосъобразно. По примера на котките – двадесет часа сън, останалото време за ядене и разбиращ умен поглед към околните и околността… ...
  385  17 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви! Не е от кафето, Красе, а от киселиците на сенсей.
  • Ан така. Дали да не стана феминистка? Ще си ползваме и побелялото...
  • Аааа, много ти е дошло кафето днес Важното е по средата!
  • Дано след петдесет години да има още някоя и друга патка , Наде, иначе загиваме като нация! Поздрави за поредния твой шедьовър!
  • Страхотно!
    Остракично реалистично изжулване!
  • То всъщност там се и корени проблемът, Тони, защото после порастват с нагласата, че всички са им длъжни.
  • Много ми хареса, да си зачеваме и Мамините Златни...Поздравления!
Предложения
: ??:??