28.08.2019 г., 1:20 ч.

Докога ще играем по роли? 

  Поезия » Друга
311 3 2

Аз видях и околния свят,
на ръба на живота се борих.
Изостави ме даже и брат...
Непризнат, чудесия ли сторих?

 

Аз градих за години напред –
и редих светлина за душата. 
Сътворих от враждите куплет –
и дарих топлина за сърцата.

 

Аз обичах момиче, жена –
и червените рози им носих.
Коленичих, разперил крила.
Любовта ли отново изпросих?

 

Аз живея с човешки мечти –
и се смея с човешки неволи.
Ще изгрея – море от лъчи...
Докога ще играем по роли?

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??