30.06.2013 г., 14:53 ч.

Другарска ръка 

  Поезия » Любовна
475 0 4

По местата греховни и святи,

по пътеки от кози крака,

по билата с преспи навяти

аз си търся другарска ръка.

 

Аз я търся в горите дълбоки

и я търся във тежкия мрак.

Аз я търся в жени синеоки

и я търся във божия знак.

 

Не ги слушам и злите езици,

и отварям аз стари врати

да я търся зад бистри сълзици,

и зад огнени чисти искри.

 

И тогава над мен профучават

закъснелите древни стрели.

Във небето звезди зазвучават

и започва любов да вали!

 

И във тази любов аз откривам

припозната от мене ръка.

Сърце си пред нея разкривам

със любов да ме гали така...

 

 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??