Малък свят, широки друми.
Мигът направи си шега -
стори среща на две думи,
на добрата и на зла.
Злата дума с гордост каза:
- Силна съм и мога всичко -
сто усмивки да изтрия,
с пръстченце едно мъничко -
човек мога да убия!
На добрата - дожаля,
кротко каза без омраза:
- Аз, пък - да го съживя.
© toti Всички права запазени
Нека Ви се връщат стократно!
Слънчев и усмихнат ден!