2.12.2007 г., 9:17 ч.

Душа 

  Поезия » Философска
604 0 26
                                                                       "Никога не питай за кого
                                                                             бие камбаната, тя бие за теб"-
                                                                          от англ. поет от 17 век
                                                                          Джон Дон

Призрачна политам и търся своята душа,
(а тя творяла Райски химн за мен!)
Тайно търся я, изчезна гола във нощта,
(одежда от дъга, аз нося запленена.)

Святост завеща ми, с неназовими имена,
(а аз - изгнаница, събудена за кратък миг,)
ще зная ли, непознаваемото на света!?
(Творец  ми го дари, със светлия си лик.)

Вярваща, превърнах се в последната любов
(на мъдростта и чара,  и ненаситността.)
А нямам усет още за последния акорд.
(Поискай ме, Душа, от Космоса и вечността!)

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??