11.10.2016 г., 16:44 ч.

Две птички 

  Поезия » Друга
238 0 5

Родиха се под нашта стрЯха

две птички малки и добри.

И будни бяха, и растяха-

ковяха своите съдби.

 

Играха си добре и двете.

Учеха се да летят.

Избираха си цветовете

и учеха се да пестят.

 

Но дОйде ден и отлетяха...

Остана стрЯхата сама.

И дните сякаш остаряха

с узрялата навън асма.

 

Останахме сами с жената-

напуснаха ни две сърца.

И към лъча на светлината

летят и двете ни деца.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??