21.02.2018 г., 22:34 ч.

Двете круши 

  Поезия » Друга
851 3 12

ДВЕТЕ КРУШИ

на татко

 

Тази къща е толкова стара,

колкото моят баща…

И ме гледа с очите му,

и гали косите ми тази къща…

и моят баща.

И ме топли огнището,

и ме хваща за пръстите,

и ме учи накъде да вървя…

Да намеря домът си сред къщите

и ръцете на моя баща!

И разтваря прозорците,

и показва поляната…

Толкоз много простор за игра.

А от старата круша, обелил коляно

се усмихва моят баща.

И скача от клона,

протяга ръката си,…

две круши във нея държи.

- Вземи ги, Емиле! За теб и за майката ти…

И тръгва… и много боли.

Къщата стара

полегна на двора…

Болеше я всяка греда.

Но тази нощ светеше гроба

на моят баща!

 

Емил Стоянов

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??