12.03.2023 г., 15:03 ч.

Дъжд 

  Поезия » Строги форми
191 2 5

ДЪЖД

 

Небето се изпълни с многоточия,

които скриха смисъла на думите.

Падежната си дата съм просрочила

по кредита за летно пълнолуние.

 

Стремежите са трудноразбираеми,

когато съм пропуснала началото.

Със ситни букви важното по заема

е вписано, но се разми във бялото.

 

Кредиторът на време е без милост –

пропуснатото няма да наваксам,

растат нагоре лихвите и таксата.

 

Дъждът не е предчувствие за близост.

Затътри ли се с тежките си крачки –

крилцата на пчелите ще измачка.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??