5.10.2019 г., 13:23 ч.

Една Жена със саксофон... 

  Поезия » Друга
524 0 3

 

Една Жена със саксофон...

 

Бе в рокля огненочервена,

на звездното небе за фон

и свиреше на малка сцена:

Една жена на саксофон...

 

... но красотата ѝ тревожи,

че кой ли там нормален мъж

не би желал сега да може

със нея „да сгрешѝ“  веднъж...

 

А роклята ѝ, до средата

бе на бедрата и обет -

за страст раздаваше в тъмата

разкошният ѝ силует...

 

Надвила всякаква условност

и прелестна във младостта,

сама в космична безтегловност-

тя свиреше за: Вечността...

 

А горе слушаха звездите

и после връщаха в нощта

мелодията във душите

с безброй вълнуващи неща...

 

За миг полъхна палав вихър

и с роклята ѝ заигра...

В синхрон със него се извиха

убийствените ѝ бедра...

 

Във сборен образ на вакханка

с мадона от иконостас,

Жена с божествена осанка:

- магия,

- саксофон

- и джаз...

 

От музика и чар увлечени

във у́нес хора се тълпят:

и те далеч са в тази вечер,

но с нея в Странният ѝ свят...

 

... А в нежна, чувствена притóма

в едно със своя саксофон -

тя тръпнеше от страст в амвона

на Вечността...

...При всеки тон...

 

 

2016.  Джаз фестивала в Банско.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Във сборен образ на вакханка
    с мадона от иконостас,
    Жена с божествена осанка:
    - магия,
    - саксофон
    - и джаз..." !! Сякаш чувам "Посейдон". Поздрави, Коста!
  • Чудесна картина си представих! Дар за сетивата и ... душата! Ще ме извиниш, че аз прочетох едно от куплетчетата така:
    "А горе слушаха звездите
    и после връщаха в нощта
    песен страстна във душите
    с безброй вълнуващи неща..."
  • Прекрасно пресъздадена картина!
Предложения
: ??:??