29.04.2017 г., 22:19 ч.  

Една роза 

  Поезия » Любовна
514 7 0

             Цъфти в градината сама

             ухаеща червена роза,

             по нея капчици роса

             блестят кат' бисерни мъниста.

 

             Червеният листец потрепва,

              напевно нещо си мълви

              и сякаш за любов нашепва,

              за стари рани и тъги.

 

              Минават дните покрай нея,

              летят и моите мечти

              и иска ми се да запея

              за младоста в щастливи дни.

 

              И теб ще те откъснат, мила,

              в цвета си нежност притаила.

              Любов навярно те родила

              и в любовта е твойта сила.

 

              София

              под: 24300

              1986 година

 

 

              

© Хари Спасов Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??